Kleibrein

When Skies are Grey

Deze handgebouwde en vervormde druppelvorm met een draai erin had na de alternatieve stook in mijn raku-oven zo’n mooi wolk-effect dat ze vanzelf “When Skies are Grey” moest heten. Ik ben zelf helemaal verliefd op het contrast tussen de grijze wolken en het diepste zwart dat ik ooit uit het rookvat heb gehaald. Dit werk is gestookt met een variant op de “naked raku” techniek. Bij deze techniek krijgt het werk geen glazuur, maar een tijdelijk kapsel van ongebakken klei. Tijdens het bakken komen hier kleine barstjes in, die in de rookton de zwarte rook doorlaten. Tijdens het afkoelen komt het kapsel van het werk (met enige overredingskracht) en kwam in dit geval het wolkeffect te voorschijn.

Prijs: 79 euro, exclusief verzendkosten
Wil je meer weten over “When Skies are Grey”, of heb je een andere vraag? Stuur me een berichtje. Vind ik leuk.