Kleibrein

Wat zegt de klei?

Dagworkshop waarbij je helemaal uit je hoofd en in de klei gaat. Eerst maak je een pakketje van een door mij voorgebakken potje. Met organische en wat chemische stoffen bedek je het potje, pakt het in in aluminiumfolie en dan gaan de pakketjes in mijn tuinhaard en stoken we een flink vuur. Zo’n pakketje wordt een saggar genoemd.

Terwijl het vuur zijn magische werk doet krijg je van mij een homp klei in je handen en dan leer ik je een basistechniek waar je meteen iets moois mee kunt maken. Een sfeerbol, of een potje. Of iets wat jouw handen willen.

Dan lunchen we met mijn verse soep en jouw meegebrachte broodjes en na de lunch kijken we of de potjes uit het vuur kunnen. Als die afgekoeld zijn boenen we ze schoon en worden de tekeningen en kleureffecten zichtbaar. Ik seal de potjes met een speciaal middel en je krijgt je eigen potje mee naar huis.

Ondertussen heeft de klei wat droogtijd gehad en kun je je werk nog afwerken tot je helemaal tevreden bent. Dit werk blijft bij mij om te drogen en ik bak het voor je. Dan kun je het door mij laten saggar stoken, of je komt voor een vervolgworkshop om je eigen potje te stoken in mijn tuinhaard. Of je haalt het op en stookt het in je eigen tuinhaard! En het is zelfs mogelijk om een potje ongebakken te stoken in de tuinhaard. Dat doen we dan bij mij, voor alle zekerheid.

Duur: een hele dag van ongeveer 10 uur tot ongeveer 14 uur, afhankelijk van vuurgoden en overleg
Prijs: 80 euro per persoon, inclusief koffie/thee, soep, klei, hout en andere brandbare materialen
Prijs vervolgworkshop(s) in overleg, al naar gelang de wensen.

Wil je meer weten? Stuur me een berichtje.