Kleibrein

Kleibrein – Ellen Bakker

Mijn naam is Ellen Bakker en ik ben de maker van alles wat hier op de website staat. Mijn eerste vak is zangdocent en ik werk ook nog als masseuse. In 2016 ontdekte ik tijdens een raku-workshop op Ameland, bij ’t Melkkannetje in Hollum, dat ik mijn creativiteit helemaal kwijt kon in klei en in het raku-stoken. De magie die ontstaat tijdens de verschillende processen verrast me iedere keer en ook in het maken ontdek ik steeds meer wat er kan en wat ik wil. Bovendien is het heel ontspannend voor een mens met een druk leven. Als ik met klei bezig ben is er niets anders in mijn hoofd dan dat. Vandaar de naam Kleibrein.

Soms begin ik aan iets omdat ik het al voor me zie. Dan word ik ’s ochtends wakker met een idee in mijn hoofd en dan “moeten” mijn handen dat maar zien te maken. Andere keren begin ik gewoon ergens aan en zie wel wat het worden wil. En soms wil het niks. Of het idee bleek niet te werken. Dan heb ik nog weer wat uit te zoeken. Het proces frustreert nooit, maar daagt altijd uit. Dat leer ik zowel mijn zangleerlingen als mijn kleileerlingen, want ja, het lesgeven zit me in het bloed (dochter van een kleuterleidster), dus ook met klei ben ik al snel begonnen om aan anderen door te geven wat ik zelf leer. En dat inspireert mij dan ook weer. Sterker nog: ik leer er ook weer van. Groei is oneindig.

Wil je meer weten over een workshop of wil je een keer iets komen maken? Dat kan. Stuur me een berichtje of bel me. Dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.